Isolering

Vi har har mange års erfaring med at isolere huse. Læs isolatørens gode råd her…

Hvad er de mest populære efterisoleringer?

De store besparelser – når vi taler om isolering – findes på lofter og i hulmure. Isoleres disse på den rigtige måde, kan du hurtigt se det tjent ind. Forbedrer du f.eks. loftisoleringen fra 100 til 300 millimeter i et hus på 140 kvadratmeter, bliver den årlige varmeregning omkring 3.000 kr. lavere. Investerer du 10.000 kr. på hulmursisolering, er de tjent ind på varmeregningen allerede efter to år. Det går altså hurtigere, end de fleste husejere forestiller sig!

Hvorfor er det en god ide at efterisolere?

Det er det først og fremmest pga. de stigende energipriser. Når du efterisolerer, mærker du effekten lige med det samme på varmeregningen.

Den isolering, du laver nu, har samme isoleringsegenskaber i hele husets levetid. Derfor er efterisolering også en investering, som kan få stor værdi på længere sigt, hvis du vil omlægge dine lån eller måske sælge boligen. Derudover er der de positive sideeffekter med et bedre indeklima. Samme dag, du isolerer, kan du mærke, at det ikke længere trækker ind, og at gulve og vægge ikke længere er kolde på indersiden. Komforten er altså en ekstra tillægsgevinst, som de færreste har tænkt på, men som har enorm betydning for det daglige liv og velvære.

Hvis fordelene er så store, hvorfor holder nogle sig så tilbage?

Selv om mange kan se de økonomiske gevinster ved at efterisolere, tøver nogle kunder med den endelige beslutning. Nogle tror, at det roder og tager frygtelig lang tid. Men som hovedregel kan du bo i dit hus, som du plejer. Faktisk tager det kun en dags tid at få hulmursisoleret.

Andre er godt tilfredse med deres ældre isolering. Men der er sket meget på området. Lecakugler & formaldehydskum var populære før oliekrisen i 1970’erne. I dag har vi så høje energipriser, at det bedst kan betale sig at tage lecakuglerne ud og få moderne isolering ind i stedet. Og hvor man tidligere kun lagde 100 millimeter isolering på loftet, anbefaler vi i dag minimum 300 millimeter.

Hvor skal man starte, hvis man gerne vil efterisolere?

Tænk hele huset rundt. Hulmurene er populære at starte med, fordi investeringen er så hurtigt tjent hjem. Uisolerede varmerør spilder en masse energi ud i den blå luft. Det er let og forholdsvist billigt at købe isolerende rørskåle i byggemarkedet lige til at sætte på.

Stik hovedet ind i skunken og se, om der er mindst 200 millimeter isolering – hvis ikke, har vi også en energisluger her. Blafrer stearinlysene i vinduerne, er der gode penge at spare ved at få en tømrer til at udskifte vinduet eller måske bare skifte til lavenergiruder.

På loftet skal der helst være 300 millimeter isolering. Meget varme forsvinder ud gennem taget, og det er jo ærgerligt, hvis resten af huset er godt isoleret.

Hvor meget kan man spare ved at efterisolere?

Som tommerfingerregel siger vi, at et dårligt isoleret hus bruger omkring tre gange så meget energi som et moderne energieffektivt hus. En gennemsnitsfamilie i et dårligt isoleret hus bruger over halvdelen af sit energiforbrug på opvarmning.
Og Energistyrelsen skriver på sin hjemmeside, at “En hulmursisolering af en typisk bungalow fra 1930’erne skærer 30 % af varmeregningen.” (læs mere her…)

Det betaler sig altid at efterisolere!

Kontakt os for et godt tilbud!
Du er velkommen til at kontakte os for et uforpligtende tilbud på efterisolering af dit hus.
Ring på tlf. 42 460 460.

Kontakt os

Kontakt

Sjællands Totalentreprise logo

Afdelinger

  • Øst:
    Babberupvej 3, 4690 Haslev
  • Vest:
    Slagelsevej 25 B, 4400 Kalundborg